dilluns, 10 de gener del 2011

Concorregut i emotiu homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar




L'Assemblea de Joves del Molinar ha dut a terme un homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar. Ha estat aquest dissabte 8 de gener, a les 18h al Parc de Son Tarrés i hi ha assistit una cinquantena de persones.



L'acte ha consistit en una xerrada a càrrec de l'historiador Antoni Trobat que ha fet una introducció als personatges i ha explicat el context polític i social d'aquell temps. Després el poeta Joan Alfons Marí ha recitat versos dels seus llibres "la Terra encesa" i "haikus de combat". També s'ha llegit un manifest per par de l'Assemblea de Joves del Molinar on s'ha encoratjat a l'organització ciutadana per fer front a les retallades socials que patim, agafant com exemple la lluita emprenedora d'Aurora i les roges. Com a cloenda, els Xeremiers Pau i Càndid han interpretat 'la Muixeranga'.



Des de l'Assemblea de Joves del Molinar hem volgut, amb aquest acte, recordar aquestes víctimes del feixisme i fer una mirada al futur, recollint el seu exemple i missatge per construir una societat més justa i igualitària, on els drets de les persones i els pobles passin per damunt els interessos econòmics especulatius.



Així mateix, valoram molt positivament l'afluència de gent a aquest acte, recordant que l'any vinent tornarem a estar en disposició de repetir la convocatòria. El 2012 serà l'any en què es compliran 75 anys de l'assassinat d'Aurora i 100 del seu naixement.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada