dijous, 10 de desembre del 2009

L'Assemblea de Joves del Molinar reclama un millor servei de transport públic

L'Assemblea de Joves del Molinar vol denunciar el continuisme en la política dels serveis de transport públic al municipi de Palma. Si bé és veritat que s'han produit algunes millores, no s'ha resolt el problema d'arrel. L'EMT segueix sense ser una autèntica alternativa al transport privat, tant en preu com en eficiència. És per això que hem col·locat cartells a cada aturada de bus del Molinar, animant a la gent a queixar-se per la situació.

Un dels principals problemes és el transbord; els recorreguts, en definitiva. Centrant-nos en el cas del Molinar, les línies estan pensades de cara al turisme. Els autobusos que ens duen a altres indrets que no siguin el centre de Ciutat, són escassos i amb una freqüència ridícula. Volem recordar que s'eliminà la línia 17, que donava un gran servei als habitants del Molinar i del Coll d'en Rabassa per anar a l'aeroport i al Passeig Mallorca. Un gran error, sense dubte.

El més greu, però, segueix sent la saturació de la línia 15. Els veïns hem de patir aquesta situació dia rere dia, des de fa anys. S'observa que els vehicles van plens només a la part del davant i és aquí on el conductor hauria d'estar obligat a fer córrer la gent enrera. En molts casos, els usuaris han d'estar esperant més de mitja hora veient passar autobusos mig buits.La creació de la línia 25 tampoc no ha aconseguit els resultats esperats per a la 15. Així mateix, la línia 30 té poca freqüència. La solució, doncs, seria una major freqüència del servei de la línia 30. Aquesta línia ha de ser concebuda com a principal pels habitants de Can Pastilla, el Coll d'en Rabassa i el Molinar.

Finalment, hem de dir que la millora i eficiència del transport públic al Molinar és crucial per a la sostenibilitat del barri. Un barri que pateix una saturació de trànsit de vehicle privat. S'hauria de facilitar, més que mai, la sortida dels residents en transport públic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada