dimarts, 6 d’octubre del 2009

L'Assemblea de Joves del Molinar (AJM) demana respecte per l'arquitectura del barri


Des de l'AJM volem denunciar la transformació que pateix la nostra barriada pel que fa a l'estètica de les construccions. Nombroses cases de pescadors han estat esbucades i substituides per xalets amb façanes que no responen al caràcter tradicional. Un exemple recent d'això és la construcció d'un edifici de tres plantes a primera línia havent tombat a terra la Pensió Marítima, una preciosa construcció del segle passat.


Una altra fita és la restauració de Can Salas, conegut com la Petrolera. Des de l'AJM ens felicitam per tornar a donar vida a aquest centre. Tot i això, denunciam contundentment la manera com s'ha duit a terme la reforma. S'ha substitut la barrera que envoltava la façana per un mur de més de dos metres d'alçada que tapa gran part de l'edifici. Consideram una aberració la construcció d'aquesta paret i per això s'ha realitzat una acció a la mateixa.


Des de l'AJM demanam a l'Ajuntament de Palma que reguli l'estètica de les noves construccions i reformes que es duguin a terme al Molinar. Consideram imprescindible una normativa municipal que garanteixi la conservació de l'estètica i l'arquitectura tradicional del barri. Com ja succeeix en molts pobles, és obligatori construir tenint en comte uns cànons i en un nucli tan singular com el nostre, és urgent.










1 comentari:

  1. A sa darrera foto haurieu d'enfocar també la casa que està just davant. Són dues edificacions de la mateixa alçada (tot i que la de la dreta té aquell mirador/torreó) i de dues èpoques diferents. I queda ben clara la destrossa paisatgística d'aquest barri emblemàtic.

    La Marbellització ha començat i sembla no tenir fi.

    ResponElimina